December 2015

Restauratie van het plein voor de kerk voltooid

Juist voor het Kerstfeest is de restauratie van het pleintje voor de kerk voltooid.
Het plaveisel is schoongemaakt, open stukken zijn van nieuwe ‘sampietrini’ (kinderhoofdjes) voorzien, het hekwerk is opgeknapt, er zijn banken gekomen, om een moment tot rust te komen, er kwam een fonteintje, de muren zijn opnieuw geschilderd en zo is er nog veel meer gebeurd. Alles ziet er keurig netjes en onderhouden uit.
Hiermee is het laatste gedeelte van de omvangrijke restauratie voltooid, die in 2008 begon, het hele interieur onder handen nam (waaronder ook het orgel) en die buiten eindigde: afgelopen zomer het terras boven bij de toren en nu dus het pleintje voor de kerk als afsluiting. We mogen trots zijn op het resultaat. Alles kon geschieden dank zij de inspanningen van de Vrienden in Nederland, die de hele restauratie voor hun rekening hebben genomen en wat de binnenrestauratie betreft dank zij het restauratiecomité, dat intensief alles begeleid heeft. En dat binnen een redelijk budget! (rond de 8 ton)

De kunst zal van nu af aan zijn zoveel moois goed bij te houden!

pater Tiemen Brouwer