December 2013

Een bijzondere week voor de Friezenkerk

Geplaatst 5-12-2013

Na de Eucharistieviering afgelopen zondag 2 december is voor de Nederlandse bisschoppen het Ad Limina bezoek aan de Paus en de Vaticaanse instellingen daadwerkelijk begonnen.
Deze zeldzame gebeurtenis wordt uiteraard door de Nederlandse pers op de voet gevolgd. Naast de interviews die daarbij plaatsvinden, want de mensen van de pers volgen de bisschoppen op de voet, vonden er ook persconferenties plaats.
En dan is er natuurlijk maar één plaats om dit te organiseren, de intieme koffiekamer van onze Friezenkerk. Deze intimiteit heeft een positieve werking in de dialoog, want die ontstaat bijna automatisch, tussen de kerkleiders en de Nederlandse pers van radio en TV.

DSC 5437 resize

DSC 5447

Bekende correspondenten, zeg maar gezichten van de TV, als NOS en RKK/KRO konden op deze wijze hun reportage goed gevuld krijgen. En kwam er een pauze tijdens het stellen van de vragen, dan werd het bevragen overgenomen door de in Rome verblijvende landgenoten, die uiteraard ook nieuwsgierig waren naar de behaalde resultaten tijdens de besprekingen bij de congregaties. Dit geeft aan dat de Friezenkerk in alle aspecten haar gastvrijheid heeft kunnen waarmaken.

DSC 5488

JLo