3 juli 2016 Het Roeselaars Kamerkoor

Roeselaarskamerkoor affiche 3 juli
Roeselaarskamerkoor
Het Roeselaars Kamerkoor

Het Roeselaars Kamerkoor is intussen een vaste waarde geworden binnen het hedendaags koorleven en dit zelfs in brede kringen buiten Roeselare en Brugge. Het Roeselaars Kamerkoor heeft bovendien de ambitie iets te betekenen binnen het kunst- en cultuurlandschap dat de eigen stadsgrenzen overstijgt. Onze groep bestaat uit getalenteerde zangers van Roeselare en de grote omgeving die een gevarieerd repertoire brengen van Renaissance tot hedendaagse muziek en dit op een hoog niveau.

Onder de bezielende leiding van Bart Naessens heeft het Roeselaars Kamerkoor al heel wat mooie projecten weten te realiseren voor een heel enthousiast publiek en dan denken we in de eerste plaats aan pareltjes uit de koormuziek in de intussen bekende en beklijvende passieconcerten met “Membra Jesu Nostri” van D. Buxtehude, Ein Deutsches Requiem van J. Brahms, Via Crucis van F. Liszt en het Requiem van G. Fauré, het wereldberoemde Miserere van G. Allegri,  het Requiem van W. A. Mozart, het zeer gesmaakte en intense Stabat Mater van A. Dvorak en de dubbelkorige motetten en psalmen van F. Mendelssohn en H. Howells. In het voorjaar was het Roeselaars Kamerkoor te horen in de wondermooie ‘Messe Solennelle’ van G. Rossini.

Het Roeselaars Kamerkoor ambieert ook om op regelmatige basis te participeren in plaatselijke initiatieven én anderzijds is het een blijvende uitdaging om het werk van de grote Roeselaarse componist Adriaen Willaert verder te laten horen. We vermelden hier graag de komische madrigaalopera “La barca di Venezia per Padova” van A. Banchieri in het kader van de kanaalfeesten en meerdere optredens met werk van Adriaen Willaert (o.a. Viva Venezia!, de herdenkingsviering n.a.v. zijn sterfdatum, onze eigen jubileumviering, het hommageconcert A. Willaert in de Spil in 2013).

Het Roeselaars Kamerkoor steekt echter ook de grenzen over… In 2014 trokken we naar de bruisende lichtstad Parijs, terwijl we in 2016 zullen concerteren in Rome. Onze eerdere contacten met het wereldvermaarde Britse ensemble Stile Antico in 2011 leidden niet alleen tot een interessante workshop en een gezamenlijk concert , maar dit zal ook in 2016-2017 een vervolg krijgen met een uitwisselingsproject met het Orlando Chamber Choir uit London.

Voor onze voorbije en toekomstige activiteiten verwijzen we u graag naar onze website en naar die van onze artistieke leider:
www.roeselaarskamerkoor.be en www.bartnaessens.be
Friezenkerk Rome
c/c Chiesa dei SS.Michele e Magno
Borgo Santo Spirito 21/41
00193 Roma - Italia
Tel. +39 336 766 135
Fax +39 178 226 3757

Financiële bereikbaarheid
Bic BPCVIT2S
IBAN IT37G0521603225000000000993
(9 nullen achter elkaar!)
t.n.v. Stichting Willibrordcentrum
Bank: Credito Valtellinese (Artigiano)
favicon