2 mei 2015 - Gospelkoor Gioia in Friezenkerk

gioia a4

Bijna tien jaar geleden werd de basis gelegd voor het gospelkoor Gioia uit Landgraaf. Zes enthousiaste vrouwen kwamen daar bijeen omdat ze een gedeelde passie voor gospel hadden. Inmiddels is de groep onder leiding van dirigent Louk Kockelkoren uitgegroeid tot een zeer hecht gospelkoor van ongeveer 40 leden in de leeftijd variërend van 15 tot 55 jaar. Zowel vrouwen met (solistische) zangervaring als ook dames die voor het eerst in koorverband zingen, hebben hun plaats gevonden in dit koor. Ook zijn er inmiddels een achttal kanjers van mannen aan toegevoegd om de koorklank meer 'body' te geven.

Hoewel de repetitie- en uitvoeringsdruk redelijk beperkt is (2 repetities per maand) is dit niet ten koste gegaan van de muzikale ambities, het niveau van de muziekwerken of het uitvoeringsniveau. De sfeer tijdens repetities wordt als minstens zo belangrijk ervaren als het resultaat tijdens uitvoeringen.

Gioia is daarom niet alleen een belevenis tijdens de uitvoeringen, maar ook een vreugdevolle ervaring tijdens de repetities op maandagavond. Een negatief neveneffect echter is dat leden regelmatig klagen dat na afloop van de repetities de melodieën nog lang in hun hoofden doorklinken en dit zal voor de bezoekers van een kerkdienst niet anders zijn.

Begin mei 2015 gaat het koor voor het eerst op concertreis met als bestemming de wereldstad Rome. Het koor zal de zondagsmis opluisteren in de Friezenkerk en tevens een concert geven op zaterdagavond. Daarnaast zullen de ruim vijfentwintig deelnemende koorleden de stad en het Vaticaan zelf verkennen.

Zaterdag 2 mei 2015 - Aanvang 18:00 uur - in de Friezenkerk. Rome

0073 GospelkoorGioia
0075 GospelkoorGioia
0076 GospelkoorGioia
0078 GospelkoorGioia
0079 GospelkoorGioia
0099 GospelkoorGioia
0101 GospelkoorGioia
0119 GospelkoorGioia
0158 GospelkoorGioia

Ondersteun onze Nederlandse kerk in Rome, op de grens van het Vaticaan door donateur te worden van de Stichting Vrienden van de Kerk der Friezen.  Klik op onderstaande banner. . . . .

vriendworden2