18 mei 2013 - Giovannimaria Perucci

P1020154 resizeAfgelopen zaterdag, 18 mei, trad de zeer getalenteerde musicus Giovannimaria Perucci op in de Friezenkerk in Rome. Perucci speelde op het kerkorgel een repertoire met zowel rustige, warme muziekstukken alsmede vrolijke stukken in een hoog tempo. Het was een geweldig optreden.

Over Perucci
Giovannimaria Perucci is niet alleen organist, maar ook componist en klavecimbelspeler. Hij studeerde in Italië en Frankrijk en trad op verschillende festivals. Perucci heeft verschillende opnames gemaakt voor studio’s zoals RAI Italia. Op dit moment is hij vice-president van de ‘Marche & Organi’ organisatie en leraar op het Liceo Musicale Statale in Pesaro en het Istituto Diocesano di Musica Sacra in Fano.

Het concert
Perucci gaf een korte presentatie over de liederen die hij had gekozen om tijdens dit concert te spelen. Hij werd geïnspireerd door muziek gecomponeerd door Corelli en Handel, van wie hij meerdere stukken speelde die avond. De stukken waren special aangepast voor het orgel en het was een magische ervaring om naar dit optreden te luisteren.

Bent u een musicus of deel van een koor, en wil u ook graag optreden in deze mooie kerk? Neem dan contact ons op:
bestuur@friezenkerk.nl.
We organiseren internationale concerten voor koren en muzikanten op deze prachtige locatie in het hart van Rome.

P1020156 resize