Weekwoord van de rector 2018

15 juli 2018 - Op weg naar de laatste grote stappen

Een mens wordt geboren en sterft. Jezus is erbij in de sacramenten van de doop en in het sacrament van de ziekenzalving. Alle sacramenten hebben gemeen dat zij ons leven verbinden met God. Een mens is geroepen om te leven met God.

Het ouder worden heeft veel mooie kanten. Het moeten presteren wordt vervangen door het er mogen zijn in rust en vrede. Het niets fout willen doen wordt vervangen door dankbaar het goede te doen wat je nog kunt. Het alles willen zien, meemaken en doen wordt vervangen door concentratie op het belangrijke en op verdieping. De zonden van de jeugd zijn niet meer een bron van onrust, maar een weg die leidt naar Gods barmhartigheid. Ouder worden maakt mild, geeft ruimte aan stilte, maakt je begripvol voor de strijd van jonge mensen.

Het ouder worden kondigt ook de grote stappen aan die te maken hebben met je sterven. Ziek worden. Je geheugen verliezen. Misschien dement worden.
Depressies kunnen je overvallen. Men kan niet zeggen hoe je daar doorheen komt. De weg van de aarde naar de hemel is niet altijd een rechte weg. Het heeft geen zin dit vroegtijdig al binnen te trekken in je leven. Wat je treft weet je niet. Soms zegt men wel dat je sterft zoals je leeft. Daarom lijkt het me wel verstandig om op je oude dag extra aandacht te geven aan hoe te leven. Daarover iets in mijn volgende Woord.
Friezenkerk Rome
c/c Chiesa dei SS.Michele e Magno
Borgo Santo Spirito 21/41
00193 Roma - Italia
Tel. +39 336 766 135
Fax +39 178 226 3757

Financiƫle bereikbaarheid
Bic BPCVIT2S
IBAN IT37G0521603225000000000993
(9 nullen achter elkaar!)
t.n.v. Stichting Willibrordcentrum
Bank: Credito Valtellinese (Artigiano)