10 juni 2018 - Inleiding op de sacramenten van genezing

Inleiding op de sacramenten van genezing

De sacramenten Doop, Vormsel en Eucharistie nemen de gelovigen op in de Kerk en doen hen christelijk leven. God boven alles beminnen en de naasten als jezelf, dit vraagt God van ons. Maar zo eenvoudig is het ook weer niet. In de doop hebben wij, of onze ouders voor ons, ons afgewend van het kwaad. Hoewel we in Jezus Christus een nieuwe mens geworden zijn, blijven we toch ook kinderen van Adam. Heel in het algemeen gezegd, blijven het kwaad en de dood ook vroom christelijk levende mensen parten spelen. Dit weet ieder van ons. Er zijn geen goede en slechte mensen, er zijn alleen maar mensen die tegelijk goed en slecht zijn. Het kwaad kan in ons makkelijk de overhand krijgen. Als we in de ban raken van het kwaad ondermijnt dit ons leven. Het evenwicht gaat verloren. Tevens brengt dit tot het verdringen van de dood. Misschien komt de dood juist hierdoor wel met de meest afschrikwekkende beelden naar ons toe. Jezus heeft de macht van het kwaad en de dood gebroken. Hij trad mensen tegemoet om hen vrij te maken van het kwaad. Hij liet merken, onder andere door de opwekking uit de dood van Lazarus, dat de dood niet het laatste woord heeft. In het sacrament van verzoening en in het sacrament van de ziekenzalving komt Jezus de gelovigen nog altijd vrij maken van het kwaad en Hij maakt de dood tot een weg naar het huis van de Vader. Het zijn sacramenten die de gelovigen weer terugbrengen bij God en weer doen leven in de Kerk.
Friezenkerk Rome
c/c Chiesa dei SS.Michele e Magno
Borgo Santo Spirito 21/41
00193 Roma - Italia
Fax +39 178 226 3757

Financiƫle bereikbaarheid
Bic BPCVIT2S
IBAN IT37G0521603225000000000993
(9 nullen achter elkaar!)
t.n.v. Stichting Willibrordcentrum
Bank: Credito Valtellinese (Artigiano)