Weekwoord van de rector 2018

19 maart 2018 - Stilte XII - Laten zijn wat er is

Laten zien wat er is

Stilte opent de mens. Een kwartier bewust de stilte beoefenen per dag maakt je tot een ander mens. Je gaat open staan. Er komt ruimte voor verwondering. Je plaatst de mensen en de situaties om je heen niet in je eigen kader, maar je opent jezelf voor hen. De zon, de maan, de sterren. Zij kunnen gaan spreken van God. De zee, de bergen, de woestijn en het rivierenlandschap doen je ruim ademen. Ze roepen herinneringen op en geven je levensruimte. Stilte doet je kijken achter de dingen. Je ziet Gods werk. Zorg om de natuur komt naar boven. Het geeft vreugde.

Een open houding in het leven opent je eveneens voor je eigen bestaan. De knooppunten in je leven kun je rustig onder ogen zien. Stilte en verdringen gaan niet samen. Het kan de pijn om wat niet goed ging, om wat je is aangedaan, naar boven doen komen. Het kan je confronteren met foute levenskeuzes. Het kan je dieper de rijke vruchten van je leven doen zien. Stilte laat dat wat er is er ook zijn. Het is goed dit zo te laten zijn. Wees niet bang voor de pijn. Laat de vreugde om de goede resultaten toe. Oordeel niet te vlug. Accepteer dat je foute keuzes hebt gemaakt. Laat dat wat er in je leven is er ten volle zijn. Durf de stilte te blijven beoefenen. Neem tijd.

Gelukkig mag je zijn wanneer je verhalen met hun stralende kanten en met hun schaduwzijde kunt delen met een wijs iemand. De stilte biedt de weg naar genezing. Zij brengt je bij God. Hij is in de stilte. Jij mag je bewust worden dat je voor Gods aanschijn staat. Hij is een God van verlossing, van bevrijding en van vergeving. Het vraagt veel energie om alles wat de stilte je te verstaan geeft te verwerken. Raak niet in paniek. Blijf de weg in rust gaan. Zoek de stilte. Blijf je openen. Neem de tijd.
Friezenkerk Rome
c/c Chiesa dei SS.Michele e Magno
Borgo Santo Spirito 21/41
00193 Roma - Italia
Tel. +39 336 766 135
Fax +39 178 226 3757

Financiƫle bereikbaarheid
Bic BPCVIT2S
IBAN IT37G0521603225000000000993
(9 nullen achter elkaar!)
t.n.v. Stichting Willibrordcentrum
Bank: Credito Valtellinese (Artigiano)