In memoriam E.P. Benitius (Ben) Brevoort OFMCap

Pastor Benitius Brevoort OFMCap 2
Ons bereikte het bericht dat op 17 januari 2017 in Medan in Indonesië pater Benitius (Ben) Brevoort op 78-jarige leeftijd is overleden.
Hij was al geruime tijd ziek.
In de tijd dat pater Benitius gardiaan was van de communiteit in het Capucijnenklooster in Garbatella in Rome, is hij verschillende keren naar de Friezenkerk gekomen om op zondagmorgen voor te gaan in de Eucharistieviering.
img009
In 2015 is hij nog meegegaan met het vrijwilligersuitje naar Subiaco. In datzelfde jaar keerde hij naar Indonesië terug, het land waar hij oorspronkelijk vandaan kwam.
Wie hem zich herinnert ziet de man voor zich, altijd in de bruine pij, met lange witte baard en vriendelijke uitstraling.
Hij sprak vele talen perfect, waaronder Indonesisch, Nederlands, Engels, Duits, Frans en Arabisch.
Zijn begaafdheden brachten hem naar Rome, waar hij vele jaren in het Centrum van de Orde intense activiteiten heeft ontplooid. De Friezenkerk is hem dankbaar voor zijn assistentie.
REQUIESCAT IN PACE